Faculty Club at Polytechnic Institute

Faculty Club by Ji Zhang and Bennet Marburger

The recently completed Faculty Club of Zhejiang Polytechnic Institute is the new centrepiece of the latest campus extension of Hangzhou City College. 
Stretching over two floors, the project covers a total area of approximately 1,400 m2. The Faculty Club offers a diverse learning environment with spaces for discussion, studying and relaxing for about 300 students. It includes a cafeteria, different types of open learning spaces, a discussion area, a reading section, a flexible exhibition area and meeting rooms.
The open floor plan of the club encourages the visitors’ natural flow of circulation. The generous stair flight connects the lower with the upper floor. Different functional zones are indicated by different furniture, floor materials and ceilings. Various forms of seatings, like armchairs, office desks with swivel chairs or high tables with stools invite the students to learn in a versatile and inspiring surrounding. Multiple possible arrangements for the furniture add to the high flexibility of the the design. Benches and book shelves separate the main circulation routes from the learning areas and complete the furnishings.
The consistent use of light colours, durable fabrics and wood creates a harmonious ensemble from furniture and architecture. The extensive use of natural daylight in combination with various forms of lighting contribute to the sophisticated, light and friendly atmosphere.

Location: Hangzhou, China
Year: 2021 – 2022
Area: 1,400 sqm 
Function: Educational spaces, exhibition area, meeting rooms, cafeteria
Client: Zhejiang Polytechnic Institute
Photography: Wang Dachou

Faculty Club by Ji Zhang and Bennet Marburger
Faculty Club by Ji Zhang and Bennet Marburger
Faculty Club by Ji Zhang and Bennet Marburger
Faculty Club by Ji Zhang and Bennet Marburger
Faculty Club by Ji Zhang and Bennet Marburger